Slide background

A very interesting video about sound

Hur färdas ljud och varför är det reflekterade ljudet farligare än det direkta ljudet? Hur kan man förbättra ett rums akustik på bästa sätt och hur mycket hjälper en akustikplatta?

Titta på detta intressanta videoklipp och få reda på svaren. Enkelt förklarat så alla kan förstå!

Design för ögonen, inte för öronen!

Arkitekter designar med sina ögon snarare än sina öron – vilket innebär att de miljöer de skapar ser generellt bra ut men akustiken är ofta fruktansvärd. Även fast vi inte direkt lägger märke till den dåliga akustiken kan det i förlängningen få mycket negativa effekter på vårt välbefinnande.

Det designars miljöer som gör oss galna och det är inte bara vår livskvalitet som tar skada. Det är vår hälsa, vårt sociala beteende och vår produktivitet.

Ljudnivåerna på sjukhusen till exempel, har fördubblats under de senaste åren. Sömn är helt avgörande för patientens återhämtning men den blir störd av ständiga signaler, toner om vartannat och kroppen kommer att känna sig hotad snarare än avslappnad.

K-märkta hus med dålig akustik

I går var vi och tittade på ett jobb i en mycket fin K-märkt byggnad som vi ska försöka förbättra akustiken i. Byggnaden ritades och uppfördes mellan åren 1951 och 1953 med kosmetikföretaget Enequist, Holme & Co som beställare. Huset är ett exempel för en symbolisk funktionalism och Erskines sätt att ge anläggningens olika funktioner även olika formspråk.

I den luftiga entréhallen dominerar en svängd trappa som bärs upp av en från en betongpelare utkragande konsol. Trappstegen är av marmor och golvbeläggningen består av cementmosaik, på väggen finns fem reliefer av keramik.

Givetvis är byggnaden väldigt fin men akustiken är alldeles förfärlig! Vår uppgift är att minska bullret utan att ändra rummens utseende eller förstöra de K-märkta väggarna/taken. Med QS unika monteringssystem kommer detta att lösas på ett smidigt sätt. Vi kommer att skräddarsy tygväggar på plats, som vi limmar upp för att inte borra i väggarna. Vi kommer att använda samma färger och jobba längst hela väggen. På så vis bevarar vi den ursprungliga looken.

K-märkta husPå 1950-talet designade de fina hus men tyvärr bara för genen, inte för öronen… men det fixar Quiet Solutions!

buller Kmärkt

Fräscha upp rummet snabbt

Jag tyckte att Quiet Solutions kontor behövde en liten uppfräschning och bestämde mig därför för att göra något snyggt med våra pyramider.

Pyramiderna fungerar utmärkt att skapa olika mönster med och förnya ett rums utseende. De kommer i olika färger och jag valde mörkgrå och ljusgrå till min design. Jag limmade upp dem på väggen och rummet känns nu helt nytt och ser urläckert ut!

QS pyramider diffusersRedo för mötet i morgon!

 

Good response Stockholm Furniture fair

Stockholm Furniture fair 2015 is over and we got more than good response from our visitors.

We provide good quality products and acoustic solutions and it was great to see that our potential customers felt the same! Everyone just loved our smart mounting system and the freedom to create customized walls on-site!

Stockholm furniture fair 2015To the right we feature a retro custom made acoustic wall in modern colours and high absorbing standards.

Our diffuser was very popular and I think they are going to be our best seller this year. Not only do they spread the sound in a pleasant way, they also create great art on the wall.

diffuser pyramid conesQuiet Solutions also print on fabric and in this picture we feature our logo printed on white polyester fabric.

IMG_0077Me and my colleague Hanna educated our visitors about Quiet Solutions sound absorbing products.

quiet solutions stockholm furniture fairOur pink mat made us stick out at the big fair and I think our colourful stand attracted visitors to enter the stand.

stockholm furniture fair 2015We had something for everyone! Some visitors just wanted a chocolate or march mellow…

solid quiet solutionsQuiet Solutions outdoor ”glass material” was probably the one material that surprise the architect and acoustician’s the […]

Stockholm Furniture Fair 2015

Nu går det undan! Snart är det dags för Quiet Solutions att vara med på Stockholms Möbelmässan för första gången. Det ska bli mycket spännande och väldigt kul att få visa upp våra nya ljudabsorberande produkter.

Jag hoppas att ni kommer  förbi vår monter under 3-7 Februari och tar del av våra fantastisa akustiska produkter och material!

Stockholm Furniture fair invitehttps://www.stockholmfurniturelightfair.se/utstallare/46779

Snygga akustiska pyramider

Nu är Quiet Solutions egna akustiska pyramider klara för försäljning och första ordern är redan lagd!
Pyramiderna fungerar som Diffusers i ett rum och snarare sprider ut ljudet än absorberar det. Med rätt placering förstärker diffuser pyramiderna röstens framkomtlighet och ger möjlighet att skapa privata sfärer i öppna inomhusmiljöer, eftersom talaren inte måste tala högt för att höras.

diffuserVåra pyramider kommer i många olika färger och blir mycket dekorativa i ett rum.

diffuser studioDet går att sätta upp dem i olika mönster och leka med färgerna efter tycke och smak. Pyramiderna är gjorda av pressad polyester filt.

Reducerar buller utomhus

QS Solid är ett ljudabsorberande material för krävande miljöer. Den är utvecklad för att minska ljudföroreningar i offentliga utomhusmiljöer. QS Solid är tillverkad av återvunnet behandlat glas och är brandsäkert och vädertåligt samt enkelt att underhålla.

buller utomhusQS Solid har ett brett användningsområde där effektiv bullerreducering krävs. Materialet tål uftfuktighet och är brandsäkert. Dess naturliga motståndskraft mot fukt gör att den inte (till skillnad från traditionella material) kommer att åldras och bli poröst.

solid akustik materialAnvändnings områden
• Där hög brandsäkerhet krävs
• Restauranger och varumottagningar
• Tunnlar och väggrenar
• Maskinrum
• Skolor och sjukhus
• Bullerplank och staket runt motorvägar
• Våtutrymmen och biltvättar
• Växtrum
• pooler och spa
• Järnvägs tunnlar och transport depåer
•  Trapphus
• Flygplatser, tågstationer, parkeringsplatser
• Entré till bostadshus
• Simhallar och ishallar
• Idrottsanläggningar

 

Lekfulla paneler

Quiet Solutions utbud av snygga ljudabsorberande paneler blir allt större! Vi har tagit fram mini-panelersom passar utmärkt på mindre väggytor eller som ”add-ons” på en större vägg. Våra mini-paneler har samma fantastiska absorptionsvärde som våra stora paneler och kommer i regnbågens alla färger.

absorption panelerVi använder vårt populära Sprint tyg som är gjort av 100% polyester och mycket slitstarkt.

ljudabsorberande panelerPanelerna kan kombineras efter tycke och smak. De är lätta att hantera och kan hängas med dubbelhäftande tejp.

ljuddämpande tavlorFörbättra akustiken och snygga till väggarna på samma gång. Vi på Quiet Solutions har löningar för alla rum.

Musikstudio för världsstjärnor

Här är lite bilder från vårt stora pågående projek där vi ljudabsorberar och bygger designfulla väggar i sju musikstudiorum. Projektet är åt Pangaia Studios på Dalagatan i Stockholm – En studio som kommer att gästas av världens största musikartister, så som Lady Gaga, Madonna och Jennifer Lopez mfl.

Studion är designad av Daniel Aebeyo och ger ett färgstarkt intryck. Det finns inget subtilt i uttrycket för Pangaia Studios och det gillar vi på Quiet Solutions.

Pangaia studios abDenna vägg kommer i nästa steg att prydas med QS trianglar som kommer att agera som diffusers.

pangaia studiosAlla studios har snygg belysning för exta mysig atmosfär.

pangaia studiosIan Hodges – CEO för Quiet Solutions är i full färd med montage av tygväggarna.

Det är många rum som ska bli klara tills de första artisterna och världsstjärnorna kommer för att spela in musik.

pangaia studiosÄven fast hela studion för tillfället är en byggarbetsplats, kan man ändå se hur coolt det kommer att se ut när det blir färdigt!